Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp sea salt
- 2 fresh salmon fillets, skin on, boneless (approx. 140 g ea.)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh parsley, plus extra to garnish
-
2
sprigs fresh dill
lub 2 sprigs fresh thyme - 6 pieces lemon peel, divided
- 1785 g water, to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
- 2 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3960 kJ / 946.5 kcal
- Białko
- 80.9 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 66.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 3092.7 mg
Alternatywne przepisy
Browned beef cubes (medium)
15 min
Sous-vide Steak
1sa 30 dk
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2h 45 min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts
Brak ocen
Sweet Cucumber Pickles (TM6)
48 Std. 20 Min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49 godz. 5 min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1hod. 40min
Browning Pork Strips
15 min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1 godz. 5 min
Browning Beef Cubes (Well Done)
10min
Sautéed mushrooms (400 g)
20 min