![Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c91a327cf1f5b4c76af949b4c823cbbc/Derivates/e90e07ee94f240f8437efc9bd2a82804d0935739.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp sea salt
- 2 fresh salmon fillets, skin on, boneless (approx. 140 g ea.)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh parsley, plus extra to garnish
-
2
sprigs fresh dill
lub 2 sprigs fresh thyme - 6 pieces lemon peel, divided
- 1785 g water, to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
- 2 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3960 kJ / 946.5 kcal
- Białko
- 80.9 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 66.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 3092.7 mg
Alternatywne przepisy
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35 min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 Std. 45 Min
Lotus Seeds With Lily Bulb Dessert Soup
Brak ocen
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 Std. 40 Min
Herb Butter (Maître d'Hôtel Butter)
10 Min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1hod. 5min
Sous-Vide Drunken Chicken
2 Std.
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min
Sous-vide Steak
1 godz. 30 min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1 Std. 40 Min
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1hod.
Warm Aussie potato salad (peeler)
50min