Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ½ oz hoisin sauce
- 4 oz ketchup
- 3 oz dark brown sugar
- 3 oz dry sherry
- 2 ½ oz soy sauce, light
- ¾ tsp Chinese five spice powder
- 2 pork tenderloins (approx. 2-2½ lb total)
- 8 oz jasmine rice
- 30 oz water
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- green onions, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Korean Beef Sauté
1h 25min
Sweet and Sour Pork
35min
Pork ribs with black bean sauce
2 godz.
Sweet and Sour Pork Ribs
30 min
Chicken with Spiced Tangerine Sauce
1h 25min
Sous-vide Pork Tenderloin with Ginger Glaze
1h 40 min
Braised pork belly
55 min
Pork Tenderloin with Spicy Coconut Sauce, Garlic Naan and Cucumber Salad
1 godz. 45 min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5min
Peking-Style Duck Pancakes
11h 25 min