Filetsteak mit Pfeffersauce und Knusper-Kartoffel-Püree

Filetsteak mit Pfeffersauce und Knusper-Kartoffel-Püree

4.6 97 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Portionen

Składniki

Hollandaise
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Gemüsefond
    25 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Eigelb (siehe Tipp)
    2
  • Salz
    ¼ TL
Filetsteak und Knusper-Kartoffel-Püree
  • Rinderfiletsteaks (à 150 g)
    2
  • Kartoffeln, mehligkochend in Würfeln (2 cm)
    400 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Milch
    160 g
  • Toastbrot in Würfeln (1 cm)
    2 Scheiben
  • Butterschmalz
    3 EL
  • Butter in Stücken
    35 g
  • Muskat
    1 Prisen
  • Pfeffer, gemischt, frisch gemahlen (z. B. Sansibar Pfeffer)
    ¼ TL
Pfeffersauce und Fertigstellung
  • Zwiebel halbiert
    30 g
  • Grüner Pfeffer, eingelegt abgetropft
    1 TL
  • Sahne
    75 g
  • Pfeffer, gemischt, frisch gemahlen (z. B. Sansibar Pfeffer)
    ¼ TL
  • Apfelessig
    1 EL
    1 EL Obstessig
  • Bratensauce (14 g), z. B. Knorr Sauce pur - Bratensauce
    ½ Portion
  • Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 45 g
Kalorie 5608 kJ / 1339 kcal
Tłuszcz 104 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...