Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Öl
- 600 g Paprika, gemischt, in Würfeln (1 cm)
- 200 g Saure Sahne
- 200 g Sahne
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 300 g Rinderrouladen, in Streifen (ca. 1 x 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1944 kJ / 464 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Chili con carne
40 min.
Tomaten-Basilikum-Hähnchen
35min
Hähnchen mit Pinienkernen und Zwiebeln
1h 30 min.
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kartoffeln
50 min.
Gulaschsuppe
1h 15 min.
Gemüse-Filet-Topf
40 min.
Lammeintopf mit Paprika
50 min.
Hähnchen-Senf-Eintopf
40 min.
Putencurry mit Blumenkohl-Couscous
40 min.
Schweinegeschnetzeltes in Senfsauce
45 min.
Mexikanischer Feuertopf
45 min.
Rindfleischeintopf
1 Std. 40 Min