![Crema pasticcera sottovuoto Crema pasticcera sottovuoto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/06706e0814517ddcb4f59d61ea03ce2f/Derivates/513daf74f39e98172193264d2e88d7fd1d32d330.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 70 g di tuorli
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 5068 kJ / 1211 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 164.3 g
- Tłuszcz
- 53.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.2 g
- Błonnik
- 283.1 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Crema al limone con mirtilli
1 Std.
Pan di spagna panna e fragole
2h
Crema pasticcera al cucchiaio
15 Min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Millefoglie di Natale con crema al mascarpone
3h 30 min
Torta cuore soffice panna e caffè
4h 30min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Torta salata con ragù
1 godz. 30 min
Pan di Spagna
1 Std.
Crema Bimby al cioccolato TM6 (senza zucchero)
30h
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4 Std.