Wersje kompatybilne
Terrina de cerdo, pollo y foie gras con chutney de higos al oporto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Terrina
- 300 g de foie gras
- ½ cdita de pimienta de Jamaica molida
- 2 cda de sal, o al gusto
- 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
-
1
cda de armagnac
lub 1 cda de coñac - 150 g de higos secos
- 350 g de tocino ahumado rebanado
- 3 ramitas de perejil fresco, sólo las hojas
- 450 g de carne molida de cerdo
- 350 g de carne de pollo picada
- 150 g de crema ácida
- 40 g de brandy
- 1 cdita de sal
- ½ cdita pimienta negra molida
- 50 g de pistaches pelados o salado
Chutney de higos al Oporto
- 100 g de cebolla, en trozos
- 400 g de higos, en octavos
- 200 g de azúcar
- 100 g de vinagre de vino blanco
- 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
- 2 pizcas de canela en polvo (opcjonalnie)
- 100 g de oporto
- 1 cdita de pimienta negra recién molida
- 1 cda de flor de sal, o al gusto
- 1 cda de pimienta negra molida, o al gusto
- 20 g de brotes
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1866.2 kJ / 446 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1682.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa dulce de pera, jengibre y naranja
30 min
Pasta para pay
1h
Mocktail de limón y tomillo
30 min
Mezze (dip de berenjena)
25min
Garapiñados sorpresa
25min
Peras al vino tinto Cocción lenta TM6
5h
Pasta Timballo
Nenhuma avaliação
Triffle de maracuyá
Nenhuma avaliação
Quenelles con salsa de berros
2h 45min
Encurtidos (Achcharu)
48u. 30min
Pavlova
1h
Sorbete de mango y chile cascabel
2h