Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 150 g abóbora cortada em pedaços
- 150 g leite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 20 g açúcar
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de canela em pó
- 1 pitada de noz-moscada
- ½ c. chá de gengibre em pó
Recheio
- 200 g chocolate p/ culinária
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 20 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1171.2 kJ / 279.9 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 209.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavacas de Resende
1 Std.
Folar sem glúten
2h 55min
Gressinos de alecrim
Ninguna valoración
Pão pita
1h 10 min
Xarope de baunilha
Ninguna valoración
Nan-e barbari (Pão Persa)
1h 45min
Bolo de Natal
1 Std. 15 Min
Bolo de Natal
1h 20min
Salada de massa com morangos e abacate
35 Min
Bolachas animal print
1 Std. 30 Min
Brigadeiros de framboesa
2 Std. 30 Min
Creme de abóbora e maçã
30 Min