Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de masa hojaldre
- crema (18% grasa), para barnizar
- 1 cda de mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol)
- 1 cda de mezcla de hierbas de olor secas
- 5 g de hojas de perejil fresco
- 100 g de cebolla blanca, en trozos
- 80 g de zanahoria, pelada y en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 1 cda de semilla de mostaza negra
- 20 g de apio, en trozos
- 30 g de aceite de oliva
- 350 g de papa, pelada y en cubos (3 cm)
- 100 g de agua
- 1 cda de concentrado de caldo de pollo
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos (3 cm)
- 150 g de crema (min 30% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2807 kJ / 670.9 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 380.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50 menit
Puré de papas al estilo Argentino
50 menit
Puré de papa y camote con chile morita
45 Min
Puré de papa y poro
40 min
Risotto con calabacita y tocino
35 Min
Stroganoff de res TM6
1j
Puré de papa
50 menit
Ravioles a la napolitana
50 menit
Tartas de parmesano con jamón y verduras frescas
20 min
Tarta de espinaca con carne y requesón
1j
Soufflé de queso rápido
45 Min
Crema batida insuperable
30 min