Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Balinese Spice Paste
- 200 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 20 g fresh red bird's eye chilli
- 25 g sand ginger
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground white pepper
- 10 g candlenuts, toasted
- 15 g palm sugar
- 1 tsp shrimp paste
- 100 g water
- 1 ½ tsp salt
- 75 g vegetable oil
- 1 fresh salam leaves
Sous-vide Duck
- 250 g duck breast fillet, skin on, boneless
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground white pepper
- 1500 g water
- 30 g lemon juice (see tips)
- 2 tbsp vegetable oil
Balinese Sauce
- 200 g coconut milk
- 15 g water
- ½ tsp salt
- 30 g fried shallots, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3695 kJ / 883 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 71 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 4233 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rajas and Cheese Tamales with Salsa Verde
3h 10min
Rich Chocolate Tart with Pear Curls
Brak ocen
Skinny Lemon Ginger Sour
15min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
3h 10min
Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies
9h
Lemon slush
10min
Gorditas de Chicharrón
1h 40min
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40min
Pink Smoothie
10min
Maple Taffy on Shaved Ice (Maple Taffy on "Snow")
30 min
Sangría
10min
Caramel Brownies
1 godz. 20 min