Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fresh mixed red berries, cut into pieces if large
- 40 g caster sugar
- 55 g natural yoghurt (see Tips)
- 1000 g full cream milk (see Tips)
- 50 g full cream milk powder (see Tips)
- 250 g water
- 30 g lemon juice (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 616.3 kJ / 146.7 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 68.2 mg
Alternatywne przepisy
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min
Custard (TM6)
15 Min
Pot-set plain yoghurt
12h
Greek-style yoghurt with honey walnuts
13h 5 min
Natural yoghurt (Varoma method)
13 Std.
Custard
10min
Honeycomb
1 godz. 30 min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min
Yoghurt with apple and blueberry compote
13 Std.
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11h
Lemon curd (TM6)
15 Min
Creamy vanilla yoghurt
13 Std.