Urządzenia i Akcesoria
酸菜蛤蜊雞湯
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 人份
Składniki
-
水1800 克
-
帶皮帶骨雞腿肉 洗淨切塊400 克
-
薑5 片
-
蒜頭5 顆
-
杏鮑菇 洗淨切片1 個
-
酸菜 (約300克),稍微沖洗,可依喜好切塊或不切1 顆
-
新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨 (約半斤)300 克
-
枸杞 (opcjonalnie) 以開水略沖1 大匙
-
鹽 適量,依個人口味調整
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
1734.7 mg
Białko
22.6 g
Kalorie
885 kJ /
211.7 kcal
Tłuszcz
10.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
100.2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
點一桌年夜飯
6 Przepisów
Tajwan
Tajwan