Wersje kompatybilne
Briouats alla marocchina con miele e semi di sesamo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno alle mandorle
- 250 g di mandorle pelate
- 80 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 pizzico di sale
- 30 g di burro morbido
- 1 cucchiaio di acqua di fiori d'arancio
Terminare la preparazione
- 250 g di pasta fillo
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- 50 g di burro fuso
- olio per frittura
- 300 g di miele
- ½ cucchiaio di acqua di fiori d'arancio
- 2 cucchiai di semi di sesamo tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti farciti (Alfajores argentini)
1 godz. 5 min
Makhmar (Focaccia marocchina)
2 Std. 20 Min
Panini dolci alle prugne
Brak ocen
Thai tom yum
1h 30min
Banane baby con salsa caramello speziata
1h 50min
Stufato marocchino di manzo e cous cous israeliano
1 godz.
Éclair vaniglia e cocco
Brak ocen
Sfenj - donuts marocchini
3h
Succo alla pera, cetrioli e insalata verde
12 Min
Msemen (Crêpes sfogliate marocchine)
1 godz.
Tacos di pollo "al pastor"
50 min
Langos
5h 10min