![Polpette di agnello con focaccine batbout Polpette di agnello con focaccine batbout](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/780e528b-69ca-40e6-aec2-d7e7d1915149/Derivates/9b7e9b8d-25b5-4803-9da9-ff2fcf738145.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccine Batbout
- 320 g di acqua
- 2 cucchiai di zucchero
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaino colmo di lievito di birra disidratato (8 g) - 10 g olio di oliva + q.b
- 250 g di farina
- 80 g di farina integrale
- 240 g di semolino di grano duro
- 1 ½ cucchiaino di sale
Polpette di agnello
- 4 spicchi di aglio
- 5 - 6 rametti di menta fresca, le foglioline, a piacere
- 600 g di bocconcini di carne di agnello (2 cm)
- 2 ½ cucchiaini di paprica piccante
- 2 cucchiaini di cumino in polvere
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe di Cayenna macinato
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 6 - 7 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline, a piacere
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 200 g di acqua
- 20 g di olio di semi di girasole
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 111 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Msemen (Crêpes sfogliate marocchine)
1h
Briouats alla marocchina con miele e semi di sesamo
2sa
Sfenj - donuts marocchini
3sa
Cous cous con ragù di agnello e verdure
1 Std. 35 Min
Riso pilaf con maiale
45 min
Tajine Mqualli (Tajine di pollo)
30 min
Zuppa harira marocchina
40 min
Balep korkun
1 godz. 30 min
Makhmar (Focaccia marocchina)
2 godz. 20 min
Zuppa di pollo con udon e verdure
1 godz. 45 min
Samosas con carne e verdure
1h 15min
Taktouka (Insalata marocchina)
30 min