Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 9 Eier (Größe S)
- 1 Brötchen vom Vortag
- 40 g Zwiebel
- 4 Stängel Basilikum, abgezupft
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 450 g Hackfleisch, gemischt
- 50 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Spritzer Tabasco
- 1 EL Senf
-
Ketchup zum Garnieren
lub Senf zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefüllte Laugenstangen
1 godz. 30 min
Holländische Käse-Eier
40 min
Melonenkuchen
3h
Käse-Kräuter-Knäuel
3h
Kartoffelsalat mit Mayonnaise und Eiern
1 godz. 30 min
Überraschungsei-Eis am Stiel
3 godz. 50 min
Eiersalat mit Putenbrust
45min
Regenbogen-Dip
40 min
Küken-Amerikaner
2 Std. 30 Min
Frikadellen mit Kartoffel-Möhren-Stampf
45min
Ravioli-Lasagne mit Hackfleisch
1h 40min
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35 min