Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de trufa
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de azúcar
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Esponja
- 100 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 120 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 6 - 8 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 60 g de leche
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
- 15 g de levadura prensada fresca
- 30 g de agua de azahar
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 170 g de chocolate con leche en trozos (1,5 cm)
Relleno, montaje y cobertura
- 40 g de aceite de girasol
- 250 g de chocolate blanco para postres en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1953.2 kJ / 466.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 52 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tronco navideño de chocolate
2h 30min
Pincho de frutas con minigofres crujientes
30min
The new choco king
3sa 45 dk
Yogur de caramelo salado con palomitas en Varoma
15 godz.
Povitica
3h 30min
Bizcocho de turrón con salsa de chocolate blanco y turrón
3h 15min
Roscón Kinder®
10h 30min
Tarta rayada
3h
Roscón bombón
4h
Tartaletas de chocolate y frutos secos
1h 10min
Pastel de Halloween Jack Skellington
4 Std. 15 Min
Bollitos preñaos
50min