Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de trufa
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de azúcar
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Esponja
- 100 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 120 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 6 - 8 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 60 g de leche
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
- 15 g de levadura prensada fresca
- 30 g de agua de azahar
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 170 g de chocolate con leche en trozos (1,5 cm)
Relleno, montaje y cobertura
- 40 g de aceite de girasol
- 250 g de chocolate blanco para postres en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1953.2 kJ / 466.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 52 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscón Kinder®
10óra 30p
Tronco de Navidad con praliné
2h 20min
Pizza fantasmagórica
1óra 45p
The new choco king
3h 45min
Tronco navideño de chocolate
2óra 30p
Bellotas de chocolate
30min
Povitica
3h 30 min
Tarta de crema de galletas caramelizadas y fresas
4h 45min
Bizcocho de chocolate y calabacín
1óra
Fingers sangrientos
4 godz.
Sobaos
30min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2óra