Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de nueces peladas
- 75 g de azúcar
- 4 cucharadas de licor de anís
- 25 g de mantequilla (y algo más fundida, para pincelar)
- 200 g de masa filo (8 láminas)
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 455 kJ / 108 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 40.8 mg
Alternatywne przepisy
Rollo suizo relleno de melocotón
1 Std. 30 Min
Trenza de membrillo y queso
2 Std.
Cordero relleno de frutos secos
3h 15 min
Corona de Pascua (Challah)
1 Std. 45 Min
Bizcocho con dulce de membrillo
40min
Bizcocho veteado con glaseado espejo de chocolate
1 Std. 30 Min
Rollo de bonito
1 Std. 10 Min
Pastas de avellanas
1 Std. 45 Min
Cake de almendras con almíbar de azahar
1 Std. 10 Min
Pastas crujientes de almendra con chocolate
40min
Galletas danesas
35min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min