Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Minigofre
- 500 g de agua
- 500 g de patatas en dados de 2-3 cm
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 1 - 2 pellizcos de sal
Salsa brava
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de pimentón
- ½ guindilla seca desmenuzada
- ½ cucharadita de tabasco
- 1 cucharada de vinagre de vino tinto
- ¼ de cucharadita de sal
- 150 g de tomate frito estilo casero
Salsa alioli
- 250 g de aceite de girasol
- 20 g de zumo de limón
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de dientes de ajo pelados
- 1 cucharadita de sal
Terminación y montaje
- 1 - 2 pellizcos pimienta molida
- 6 - 8 hojas de perejil fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 951 kJ / 232 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 303.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartaletas crujientes de morcilla y manzana
50 min
Minibao buns de ternera con pimientos
1h
Crujientes de pollo almendrado con salsa ranchera
30 min
Patatas "de luxe"
30 min
Gofres de pizza
1h
Bao buns a la catalana
2h
Panes al vapor (Bao buns)
30 min
Salsa brava
10min
Bao buns de secreto ibérico
2h 30min
Molletes de Antequera
2h 45min
Emulsión de patata con pulpo
50 min
Gofres clásicos de feria
2 godz. 20 min