醒酒蛤蠣湯 - 胡劉柏佑

醒酒蛤蠣湯 - 胡劉柏佑

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
2 人份

Składniki

  • 香茅 切塊
    35 克
  • 南薑 切小塊
    25 克
  • 檸檬葉
    3 片
  • 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨 (大蛤蜊)
    800 克
  • 淡菜 洗淨
    3 顆
  • 熱水
    1000 克
  • 赤嘴蛤 或其他貝類(如海瓜子),洗淨吐沙
    300 克
  • 椰糖
    20 克
  • 泰式辣椒醬
    30 克
  • 酸辣醬
    15 克
  • 魚露
    20 克
  • 檸檬汁
    30 克
  • 奶水
    20 克
  • 椰子水
    160 克
  • 番紅花絲
    少許
  • 干貝
    2 顆
  • 新鮮九層塔 洗淨,取苗備用
    少許

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 6044.4 mg
Białko 68.8 g
Kalorie 1952.8 kJ / 467.1 kcal
Tłuszcz 10.2 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 320.4 g
Węglowodany 51.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie