Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à baozi
- 1580 g d'eau
- 5 g de levure boulangère fraîche
- 140 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 5 g de levure chimique
- 15 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de sel
- 50 g de vinaigre
La farce
- 5 g de fécule de maïs
- 10 g d'eau froide
- 100 g de graines de sésame noir (voir "Conseil(s)")
- 25 g de beurre mou
- 25 g de sucre en poudre
La cuisson
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 766.1 kJ / 181.1 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 241.8 mg
Alternatywne przepisy
Assortiments de makis
1 Std. 30 Min
Muffins anglais
4 Std. 10 Min
Onigiris végétariens
2h
Tacos sushi
1 Std.
Mochis mangue-Passion
2 Std. 30 Min
Café glacé infusé à froid, à l'huile d'olive
5min
Fricadelles véganes aux pois verts
20min
Pâtes de lentilles corail
1 godz. 15 min
Mochis à la noix de coco
1 Std. 50 Min
Burger au porc effiloché
6 Std. 20 Min
Raviolis au porc (xiao long baos)
2h 5 min
Makis au gingembre, champignon et avocat
1 Std.