Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa quebrada
- 300 g farinha
- 150 g manteiga cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 100 g água
Recheio
- 500 g abóbora cortado em pedaços
- 500 g batata s/ casca, cortada em fatias (1 cm aprox.)
- 200 g leite
- 30 g manteiga
- 5 g sal
- 1 pitada de noz-moscada
Montagem
- Farinha q.b. p/ polvilhar
-
150
g queijo Taleggio cortado em fatias
lub 150 g queijo Brie cortado em fatias -
150
g presunto Tirol cortado em fatias
lub 150 g fiambre cortado em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1312 kJ / 313.6 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 810 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Árvores de Natal de bolachas
45min
Cenouras de massa folhada com recheio de creme de cenoura e salsa
45min
Pés do Halloween
1u. 30min
Olhos vermelhos
40 min
Dedos de salsicha do Halloween
1h
Leite-creme de chocolate e chili
25 Min
Ossos com chocolate
1h 45 min
Croquetes de frango
1h
Quiche de beterraba
1u. 30min
Guisado de frango – na quiche
3h 20 min
Pão brioche sem glúten
2 godz. 50 min
Bolo de abóbora de Halloween
4 Std.