Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di latte
- 25 g di burro
- ¼ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 80 g di semolino di grano duro (vedere consigli)
- 1 tuorlo d'uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1262.5 kJ / 301.5 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 285.2 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1h 15 min.
Kaiserschmarrn (pancake dolci con uvetta)
35min
Spatzle alla barbabietola
30min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 Std. 10 Min
Älpler Magronen (maccheroni montanari)
45 min.
Caffè macinato
5 Min
Schlutzkrapfen (ravioli di magro alla tirolese)
1h 30 min.
Canederli alle albicocche
1hod. 50min
Knodel di spinaci in salsa di pomodoro
1h
Gnocchetti de gris
30min
Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola
1h
Strangolapreti alla trentina
4h