![Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci) Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6d54c7861aef5fd793c4a627b695898c/Derivates/d82fb64c404740d651959d49511fb45e500ac7e7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di latte
- 25 g di burro
- ¼ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 80 g di semolino di grano duro (vedere consigli)
- 1 tuorlo d'uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1262.5 kJ / 301.5 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 285.2 mg
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Kaiserschmarrn (pancake dolci con uvetta)
35 min
Salsa bolzanina
15min
Frittaten-Suppe (Zuppa di frittata in brodo)
50 Min
Gnocchetti de gris
30 Min
Spätzle al formaggio
1 Std. 10 Min
Tirtlan
1h 30min
Strangolapreti alla trentina
4h
Knodel
1 Std.
Canederli al formaggio
1 Std.
Kaiserschmarren
50 Min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min