Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Za'atar
- 5 g de tomillo seco
- 5 g de mejorana (opcjonalnie)
- 5 g de semillas de cilantro
- 5 g de orégano seco
- 5 g de hierbas de olor secas
- 5 g de zumaque
- 5 g de semillas de comino
- 5 g de sal
- 1 cda de ajonjolí tostado
Manakish
- 300 g de harina de trigo
- 190 g de agua
- ½ cdita de levadura seca
- ½ cdita de azúcar
- 15 g de aceite de oliva
- 1 cdita de sal
- aceite de oliva, para rociar
- 50 - 60 g de queso panela, en rebanadas
- 40 g de aceitunas negras deshuesadas
- 6 - 8 jitomates cherry, en rebanadas
- 2 - 3 pizcas de hojuelas de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 819.1 kJ / 195.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 660.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan brioche
14 Std.
Tarta de elote
1u. 20min
Mini eclairs de frambuesa
3h
Polvorones
1u.
Pan de muerto
6u.
Baklava vegano
2sa 40 dk
Pastes hidalguenses
1h 50min
Babka de chocolate
3h
Pizza con masa madre, jitomates cherry y calabacita salteada TM6
20h
Carpaccio de betabel
20min
Tamal de cazuela con rajas
1u.
Conchas Gourmet
3h 15min