Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte sucrée
- 45 g de azúcar refinada
- 175 g de harina de trigo
- 175 g de mantequilla sin sal, en cubos y fría
- 1 yema de huevo
- ¼ cdita de sal fina
- harina de trigo, para trabajar
Fresas marinadas
- 450 g de fresas frescas, sin tallos y en cuartos
- 45 de azúcar refinada
- 1 vaina de vainilla, solamente las semillas
Crema de mascarpone
- 225 de queso mascarpone
- 115 g de queso crema
- 1 cdita de vainilla
- 60 - 100 g de azúcar refinada
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
Montaje
- 50 g de blueberry, para decorar
- hojas de menta fresca, para decorar
- azúcar glass, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1301 kJ / 310 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Corona de brioche de crema de whisky TM6
5 Std.
Bachour: Red Velvet triffle de frambuesa
4 Std.
Roles de chocolate
2 Std. 30 Min
Pasta choux
20 Min
Pastel double fudge
3 Std.
Red velvet
1 Std. 30 Min
Mantenconchas
3 Std. 15 Min
Bizcocho borracho
3h 45min
Buñuelos de manzana con salsa de caramelo
1 Std.
Ganache de chocolate
35 Min
Tamales guanajuatenses
2 Std. 30 Min
Curd de frutos rojos TM6
20 Min