Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte sucrée
- 45 g de azúcar refinada
- 175 g de harina de trigo
- 175 g de mantequilla sin sal, en cubos y fría
- 1 yema de huevo
- ¼ cdita de sal fina
- harina de trigo, para trabajar
Fresas marinadas
- 450 g de fresas frescas, sin tallos y en cuartos
- 45 de azúcar refinada
- 1 vaina de vainilla, solamente las semillas
Crema de mascarpone
- 225 de queso mascarpone
- 115 g de queso crema
- 1 cdita de vainilla
- 60 - 100 g de azúcar refinada
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
Montaje
- 50 g de blueberry, para decorar
- hojas de menta fresca, para decorar
- azúcar glass, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1301 kJ / 310 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan brioche
14sa
Tarta de elote
1h 20min
Torta de cielo
50min
Bizcocho de almendras
30min
Galletas con chipas de chocolate blanco
2u. 40min
Sedoso de pistache
1hod. 30min
Tarta de Santiago
45min
Macarrones con merengue francés
1hod. 30min
Tarta de limón amarillo
50min
Galletas de almendra
1h 20min
Pastel de chocolate y almendras
25min
Flan de pueblo español
1h