![Beetroot salad Beetroot salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/83767.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g beetroot, peeled, cut into quarters
- 100 g carrots, cut into pieces
- 20 g onions
- 1 green apple (approx. 100 g), cut into quarters
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to taste
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 10 - 20 g lemon juice
- ¼ tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste (opcjonalnie)
- 1 pinch sugar, adjust to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 350 kJ / 84 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 min
Beetroot salad
10 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10 min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts (TM5/6 Metric)
10 min
Two Second Muesli
5min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Fresh tomato chutney
10 min
Beetroot salad
10 min
Spiced carrot salad
5min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
CADA (Fresh muesli)
10 min