![Scallops with pea purée Scallops with pea purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45b30a0e-708e-45b9-ae02-0380ed20b498/Derivates/4755db05-7819-45c2-95ca-04a95924ac9e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g eschalots, cut into halves
- 10 g unsalted butter
- 75 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 225 g frozen green peas
- ½ tsp lemon juice, plus extra to taste
- 4 pieces smoked streaky bacon, cut into lengths (15 cm)
- 8 scallops, roe removed
- ground black pepper, to season
- balsamic glaze, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2805.3 kJ / 667.9 kcal
- Białko
- 62.6 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 2644.6 mg
Alternatywne przepisy
Watermelon and salmon ceviche stack
25min
Garlic prawns
25min
Oysters Mignonette
5 Min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 Min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Salmon niçoise salad
35 Min
Steak tartare
10 Min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3h 55min
Seared tuna on chilli bean mash
35 Min
Champagne poached chicken terrine
1 Std. 30 Min
Chorizo and prawns a la Sidra
25min