Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batter
- 150 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 orange, zest only, no white pith
- 150 g raw sugar
- 3 eggs
- 200 g self-raising flour
- 1 pinch salt
- 150 g buttermilk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only (optional)
- 1000 g water
Orange sauce
- 250 g orange juice
- 80 g orange marmalade
- 20 g caster sugar
- 2 oranges, peeled and segmented
- 40 g unsalted butter
- 20 g orange liqueur (optional)
- whipped cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1895.1 kJ / 451.2 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 243.6 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free fruit mince pies
1 Std. 15 Min
Stone fruit crumble
1 Std. 15 Min
Steamed ginger puddings
40min
Fruity pear mince tarts
2 Std. 30 Min
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Custard
10 Min
Choux pastry
2h
Fruity pear mince tarts
2 Std. 30 Min
Bread and butter pudding
1 Std. 15 Min
Lemon or lime butter
15 Min
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Portuguese-style custard tarts
40min