Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 49 ½ oz water, divided
-
1
heaping tbsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube - 14 oz dried lentils
- 3 ½ oz rice (e.g. Carolina)
- 1 tsp salt
- 1 tsp tomato paste (opcjonalnie)
- 1 tbsp vinegar
- 1 ½ oz olive oil, divided
- 7 oz yellow onions, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1542.8 kJ / 368.7 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 58.1 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 403.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50min
Buckwheat with Mushrooms and Gorgonzola
25 min
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45 min
Wild Mushroom Ragu with Spiralized Zucchini Pasta
Brak ocen
Chickpea Ratatouille
1h
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 Min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 min
Curried Lentils
5h 15 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
Pumpkin Chili
50min