![Avgolemono (Greek-style Chicken Soup) Avgolemono (Greek-style Chicken Soup)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4b5581b251b0c17812083e3288e7328d/Derivates/70ce498b9f430c4f34d38f7cfa995ef8bbcd6f38.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 large eggs
- 2 oz lemon juice
- 1 oz unsalted butter
- 2 oz yellow onions
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 3 ½ oz white rice
- 3 oz carrots, sliced into rounds (¼ in. thick)
- ½ tsp salt, to taste
- 48 oz chicken stock
-
8
oz cooked chicken, shredded
lub 8 oz rotisserie chicken, shredded - fresh dill, to garnish
- lemon, sliced, to garnish
- crusty bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1997.7 kJ / 477.5 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 948.9 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1 godz. 5 min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1h
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45min
Matzo Ball Soup
1 Std. 20 Min
Slow Cooked Beef Stroganoff
7 Std.
Green Olive Dip
10p
Parmesan Rind Marinara
1 Std. 15 Min
Smoked Salmon Dip
10p
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45min
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10min
Shrimp Orzo with Peas
30min
Red Beans and Rice
1 Std. 15 Min