![Curried Lentils Curried Lentils](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C9573602-F063-4B11-A743-57E3CC5B59F6/Derivates/B7DF1318-1A5C-4F04-A818-444E10880543.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 oz dried lentils
- 20 oz water, plus extra to soak
- 4 oz yellow onions, quartered
- 3 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 1 oz extra virgin olive oil
- 2 tbsp curry powder
- 1 tsp dried ground ginger
- 14 ½ oz canned crushed tomatoes
- 2 tsp vegetable stock paste, concentrated
- salt, to season, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 196 mg
Alternatywne przepisy
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55min
One-Pot Barley and Vegetables
1h 10min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min
Tuscan White Bean Stew
1h
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1h 5min
White Bean Soup
2 Std. 45 Min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Butternut and Cashew Curry with Black Rice
1 Std. 15 Min
Southern Black-Eyed Peas
1h 35min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25min
Red Beans and Rice
1 Std. 15 Min