Poisson en croûte de sel à la méditerranéenne et fenouil caramélisé

Poisson en croûte de sel à la méditerranéenne et fenouil caramélisé

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Poisson en croûte de sel
  • d'anis étoilé
    5 gousses
  • de piment, sec, en flocons
    1 c. à café
  • de romarin frais
    6 brins
  • de gros sel
    2000 g
  • d'eau
    200 g
  • citron en tranches (5 mm)
    1
  • bars poissons entiers, éviscérés, nettoyés, longueur max. 38 cm, ± 900 g au total
    2
  • citron zeste et jus
    ½
  • de moutarde
    5 g
  • de sel
    ¾ c. à café
  • de poivre noir moulu
    2 pincées
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de bulbe de fenouil en morceaux (± 3-4 cm), garder les feuilles pour la décoration
    400 g
  • de vinaigre blanc
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1260 kcal / 5271.8 kJ
Białko 210.4 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 2244.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...