Arroz de caril com peixe fumado - kedgeree

Arroz de caril com peixe fumado - kedgeree

4.0 20 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • salsa só as folhas
    10 g
  • arroz basmati
    200 g
  • água
    1000 g
  • caril em pó suave
    2 c. chá de
  • caldo de legumes caseiro
    2 c. chá de
    2 cubos de caldo de legumes, esfarelado
  • ovos médios
    4
  • filetes de peixe fumado (truta, cavala, salmão, etc.)
    300 g
  • cebola
    90 g
  • cenoura
    70 g
  • alho
    1 dente de
  • manteiga
    40 g
  • gengibre seco em pó
    ½ c. chá de
  • cardamomo em pó
    ¼ c. chá de
  • Sumo de limão q.b. p/ temperar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 410.3 kcal / 1716.7 kJ
Białko 24.9 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 129.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...