Urządzenia i Akcesoria
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
200 g feta cheese, cut into piecespanela cheese (Mexican fresh cheese) cut into pieces200 g
-
onions halved300 g
-
tomatoes cut into pieces300 g
-
oil30 g
-
2 stock cubeshomemade chicken stock paste2 heaping tsp
-
chicken breast, skinless, boneless cut into pieces (3-4 cm)1000 g
-
30 g brown sugarpiloncillo cut into pieces (see Tip)30 g
-
canned chipotle chillies (in adobo sauce)30 - 80 g
-
dried bay leaves2
-
18 taco shellsMexican tostadas18
-
sour cream200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1853.8 mg
Białko
68.3 g
Kalorie
4834.8 kJ /
1155.5 kcal
Tłuszcz
45.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
21.2 g
Węglowodany
125.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30 min
Tamale Pie (Anna)
1 godz. 30 min
Fish Carnitas
20 min
Chicken Enchiladas
40 min
Pork Tortas
2 godz. 20 min
Picadillo (Texas Hash)
40 min
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40 min
Pollo Pibil
1 godz. 30 min
Chicken Enfrijoladas
50 min
Pozole Rojo
2 godz. 5 min
Tortilla Soup
25 min
Tinga de Pollo
40 min