![Pork Tortas Pork Tortas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2D0092CE-E817-40F2-8901-9A0C172E8A67/Derivates/3FD2C7A7-ED5D-44AB-AA33-9EFBA5F8ABF0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pork
- 42 oz pork loin, cubed (1½ in.), fat removed
- 5 oz orange juice (approx. 3 lg. oranges)
- 2 tsp salt, coarse, to taste
- 1 sprig fresh thyme
- 1 tsp fresh marjoram (approx. 2 sprigs)
- 1 tsp dried Mexican oregano
- 2 dried bay leaves
- 2 oz vegetable shortening
Chili Sauce
-
2
oz fresh 'chile de árbol' chilies, to taste
lub 1 - 2 oz fresh bird's eye chilies, to taste - 21 oz water
- 6 oz tomatoes, halved
- 1 garlic clove
- 4 ½ oz apple cider vinegar
- 1 tsp salt
Tomato Sauce
- 25 oz tomatoes, quartered
- 2 garlic cloves
- 3 oz yellow onions
- 10 oz water
- 1 tbsp dried Mexican oregano
- 1 tsp salt
- 1 tsp cumin seed
Tortas
- 9 oz yellow onions, quartered
- 3 tbsp dried Mexican oregano
- 2 oz lime juice (approx. 1 lg. lime)
- 1 tsp salt
- 6 bread rolls, cut in half
- 1 can refried beans (approx. 16 oz)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2590 kJ / 619 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche Creamed Corn
1h 10min
Chicken Enchiladas
40 min
Tortilla Soup
25min
Carnitas
50min
Coquito (Puerto Rican Eggnog)
2 Std. 15 Min
Pozole Verde
2 godz.
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
30 min
Ceviche
1h 10min
Picadillo (Texas Hash)
40 min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Pozole Rojo
2h 5min
Tinga de Pollo (TM6)
40 min