Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g panela cheese (Mexican fresh cheese), in pieces
lub 200 g feta cheese, in pieces - 300 g onions, quartered
- 30 g vegetable oil
- 280 g tomatoes, quartered
-
2
heaping tsp homemade chicken stock paste
lub 2 chicken stock cubes - 1050 g chicken breast, skinless, boneless, in pieces (2½ cm-4 cm)
-
30
g brown sugar
lub 30 g piloncillo, in pieces (see Tip) - 30 - 85 g canned chipotle chillies (in adobo sauce)
- 2 dried bay leaves
-
18
Mexican tostadas
lub 18 taco shells - 250 g sour cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2766 kJ / 661 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1261 mg
Alternatywne przepisy
Picadillo (Texas Hash)
40 min
Carnitas
50 Min
Tortilla Soup
25 min
Pollo Pibil
1h 30min
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30 min
Fish Carnitas
20min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 godz. 20 min
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
30 min
Tuna Avocado Bowl
50 Min
Tinga de Pollo (TM6)
40 min
Pozole Rojo
2 Std. 5 Min
Chicken and Avocado Arepas
1h