![Salted Caramel and Chocolate Mousse Salted Caramel and Chocolate Mousse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b676550d-e022-48c0-aa28-11356e068a5d/Derivates/7ccb1c9b-04d0-4939-b102-079eb09913d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel
- 9 oz sugar
- 3 oz maple syrup
- 7 oz heavy whipping cream, divided
- 1 oz unsalted butter, cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)
- 36 oz water, divided
- 1 tsp salt
- 2 tsp lemon juice
- 1 tbsp vinegar
Chocolate Mousse
- 2 oz sugar
- 7 oz dark chocolate (min. 50% cocoa), cut in pieces
- 3 oz heavy whipping cream
- 4 large eggs
- 1 pinch salt
Whipped Cream
- 16 oz heavy whipping cream
- chocolate shavings, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2120 kJ / 506 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 289 mg
Alternatywne przepisy
Vanilla Ice Cream
12óra
Rainbow Choux Buns
1 godz. 25 min
Chocolates with White Chocolate Lemon Filling
2h 30min
Sous-Vide Scrambled Eggs
40min
Caramel Brownies
1óra 50p
Caramel Peach Kringle
2 godz. 55 min
Gooey Hot Chocolate Cookie (Metric)
2 godz. 40 min
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Slow Cooked Corned Beef and Cabbage
6 godz.
Passion Fruit Tart with Meringue
5óra 10p
Salted Caramel Florentines
55min
Inverted Sugar
4h 20min