Urządzenia i Akcesoria
Eton Mess Parfait with Berry Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions
Składniki
Sabayon
-
egg yolks from large eggs4
-
light brown sugar3 ½ oz
-
cold water1 ½ oz
Parfait
-
fresh raspberries5 ½ oz
-
heavy whipping cream chilled8 ½ oz
-
meringues in pieces (1 in.)2 oz
Fresh Berry Sauce
-
sugar2 oz
-
fresh strawberries hulled and halved, plus extra to garnish5 ½ oz
-
fresh raspberries plus extra to garnish5 ½ oz
-
lemon juice1 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.5 g
Kalorie
1208 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coleslaw
10 min
Vanilla Ice Cream
12 godz.
Whole Lemon Olive Oil Bundt Cake
1 godz. 30 min
Strawberry Cookie Tarts
1 godz. 40 min
Orange Curd Tart
1 godz. 20 min
Soubise Sauce
30 min
Caramel Sauce
1 godz. 30 min
Irish Coffee Cake with Whiskey Caramel Sauce
1 godz.
Unsalted Butter
15 min
Blueberry Cobbler
1 godz.
Basil Pesto (TM5/6 Metric)
10 min
Cranberry Brie Phyllo Cups
1 godz.