Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sabayon
- 4 egg yolks, from large eggs
- 3 ½ oz light brown sugar
- 1 ½ oz cold water
Parfait
- 5 ½ oz fresh raspberries
- 8 ½ oz heavy whipping cream, chilled
- 2 oz meringues, in pieces (1 in.)
Fresh Berry Sauce
- 2 oz sugar
- 5 ½ oz fresh strawberries, hulled and halved, plus extra to garnish
- 5 ½ oz fresh raspberries, plus extra to garnish
- 1 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1208 kJ / 289 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Fruit Sauce (Coulis)
10 Min
Quiche Lorraine
50 Min
Chocolate Mousse
3h 20 min
Chocolate Icing (Ganache)
20 Min
Whipped Cream
10 Min
Caramel and Vanilla Pie
3h
Peanut Brittle
1 godz. 30 min
Jambalaya, Spicy Soup and Fruit Crumble
1h 45 min
Chocolate Orange Mousse
2h 20 min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3h 30 min
Strawberry Panna Cotta
4h 40min
Beef Wellington (Ben)
10 godz. 10 min