Eton Mess Parfait with Berry Sauce
TM5 TM6

Eton Mess Parfait with Berry Sauce

4.8 (11 ocen)

Składniki

Sabayon

  • 4 egg yolks, from large eggs
  • 3 ½ oz light brown sugar
  • 1 ½ oz cold water

Parfait

  • 5 ½ oz fresh raspberries
  • 8 ½ oz heavy whipping cream, chilled
  • 2 oz meringues, in pieces (1 in.)

Fresh Berry Sauce

  • 2 oz sugar
  • 5 ½ oz fresh strawberries, hulled and halved, plus extra to garnish
  • 5 ½ oz fresh raspberries, plus extra to garnish
  • 1 tbsp lemon juice

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1208 kJ / 289 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy