Neapolitan Ice Cream Cake

Neapolitan Ice Cream Cake

4.0 5 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 11 godz. 50 min
8 portions

Składniki

Sponge Cake
  • large eggs
    2
  • sugar
    2 oz
  • homemade vanilla sugar (see Tip)
    ½ tsp
    ½ tsp natural vanilla extract, (see Tip)
  • all-purpose flour
    2 oz
  • baking powder (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • salt (opcjonalnie)
    ¼ tsp
Ice Cream and Assembly
  • heavy whipping cream chilled, divided
    32 oz
  • vanilla extract divided
    3 tsp
  • sweetened condensed milk canned (2 cans, 14 oz ea.), divided
    21 oz
  • freeze-dried strawberries (1.2 oz), divided
    2 package
  • dark chocolate chips
    2 oz
  • confectioners sugar
    2 oz
  • confetti sprinkles to fill and decorate
  • colored sugar sprinkles to decorate
  • maraschino cherries to decorate
    8 - 10

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 755.4 kcal / 3160.4 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 52.3 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 32.2 g
Sód 151.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...