Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g fresh porcini mushrooms, halved
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 4 sprigs fresh thyme, whole sprigs
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder - 20 g unsalted butter
- 1 garlic clove, crushed in skin and left whole
- 2 tsp truffle oil, white or black
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 454 kJ / 109 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 904 mg
Alternatywne przepisy
Mussels in spicy tomato sauce
45 min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 min
Mushroom Carpaccio (TM6)
25min
Shiitake mushroom sauce
45 min
Turkey rolls with gorgonzola
1h
Cucumber Soup with Prawn Skewers
35min
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30 min
Marinated Peppers
55min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 min
Thai Cucumber Salad (TM5)
15min
Cauliflower Cream Soup and Glazed Florets
45 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min