Sous-vide Porcini Mushrooms with Truffle and Parmesan

Sous-vide Porcini Mushrooms with Truffle and Parmesan

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    30 g
  • fresh porcini mushrooms halved
    200 g
  • salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
  • fresh thyme whole sprigs
    4 sprigs
  • water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
    1400 g
  • lemon juice freshly squeezed (see tip)
    30 g
    1 tsp ascorbic acid powder
  • unsalted butter
    20 g
  • garlic clove crushed in skin and left whole
    1
  • truffle oil white or black
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 109 kcal / 454 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 904 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...