![Steamed Cod, Rice and Spinach in Lemon Sauce Steamed Cod, Rice and Spinach in Lemon Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/53877b1d-dd84-4787-99fb-1a826f1240f0/Derivates/32ba0745-6b26-41f0-a1a7-e7c8c19840e0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 oz water
- 1 tsp salt, plus extra to season fish and sauce
- 9 oz basmati rice
- 7 oz fresh spinach leaves
- 21 oz cod fish fillet, skinless, (4 pieces)
- 5 ½ oz heavy whipping cream
- 1 oz freshly squeezed lemon juice
- 2 - 3 tsp corn starch
- 1 pinch ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1938 kJ / 463 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 739 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Squid Ink Pasta
1 godz.
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 godz.
Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese
1h 55min
Sous-Vide Cod, Beet and Lemongrass Risotto
2ч. 10 мин.
Summer Squash Soup, Fish with Rice and Vegetables, Apple-Pear Crumble
1h 35min
Steamed Fish Fillets
25min
Meat Sauce
1ч. 45 мин.
Steamed Cod Over Greens
40 мин.
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 godz. 10 min
Steamed Asparagus
35 min
Oatmeal
15min