![Vegetable and Seaweed Tartare Vegetable and Seaweed Tartare](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/add0c8f8-f75e-41aa-bd63-ce7871b8d3e1/Derivates/43caa5c5-8fcd-4ecc-bb53-1a277f63a4bc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g water
- 250 g green beans, finely diced (approx. 5 mm)
- 130 g red pepper, finely diced (approx. 5 mm)
- 130 g aubergine, finely diced (approx. 5 mm)
- 100 g courgette, finely diced (approx. 5 mm)
- 4 - 5 Tbsp dried mixed seaweed
- water, for soaking
- ½ garlic clove
- 40 g red onions, quartered
- 40 g shallot, halved
- 10 g pickled capers
- 50 g pickled gherkins, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 10 g toasted sesame oil
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- fresh parsley, roughly chopped, for serving
- sesame seeds, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 438 mg
Alternatywne przepisy
Fish Pie with Salsa Verde-laced Béchamel
1sa 40 dk
Mexican Quinoa Salad
30 min
Thai Cucumber Salad (TM5)
15 min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM5)
40 min
Dill Stuffed Peppers
5 min
Socca with Tuna, Olives and Capers
1sa 5 dk
Porridge with fresh fruit
15 min
Rocket watercress juice
5 min
Russian Beetroot Salad
1 godz. 10 min
Portuguese Leeks
45 min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13sa 25 dk
Pear and Cucumber Smoothie
10 min