Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g water
- 250 g green beans, finely diced (approx. 5 mm)
- 130 g red pepper, finely diced (approx. 5 mm)
- 130 g aubergine, finely diced (approx. 5 mm)
- 100 g courgette, finely diced (approx. 5 mm)
- 4 - 5 Tbsp dried mixed seaweed
- water, for soaking
- ½ garlic clove
- 40 g red onions, quartered
- 40 g shallot, halved
- 10 g pickled capers
- 50 g pickled gherkins, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 10 g toasted sesame oil
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- fresh parsley, roughly chopped, for serving
- sesame seeds, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 438 mg
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Ratatouille
40min
Spinach and Parmesan Stuffed Mushrooms
40min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40min
Gnocchi with Courgettes (TM5)
20min
Crispy Aubergine on Creamy Kohlrabi
1 godz.
Gazpacho
1 godz. 15 min
Vegetable Soup, Eggs En Cocotte with Spinach
1 godz.
Watercress and Oat Soup
35min
Rocket watercress juice
5 min
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1h 25min
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35min