Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bunch fresh parsley, thick stems removed, cut in pieces
- 100 g carrot, with peel, cut in pieces
- 250 g spelt grains
- 1 garlic clove
- 50 g onions, quartered
- 20 g olive oil, plus extra for frying
- 300 g water
-
1
vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub 1 heaped tsp vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 150 g stale bread roll, torn in pieces
- milk, for soaking (approx. 200-250 g)
- 2 medium eggs
- 1 - 2 pinches ground cumin, to taste
- ¾ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 498.3 kJ / 119.1 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 197.6 mg
Alternatywne przepisy
Pork Cheek and Cherry Stew with Roast Potatoes and Tenderstem Broccoli
2h 40min
Gluten Free Banana Oat Waffles
35min
Pink Waffles with Fruit
30 min
Grape and Cava Trifle
4h 30min
Apple Buckle Cake (TM5)
2 godz.
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1 godz. 20 min
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1 godz. 20 min
Virgin Coconut Oil Chocolate
2 Std. 10 Min
Potato and Dried Mushroom Soup
35min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1h 40min
Stracciatella Soup
30 min
Neapolitan Pizza
9h