Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pea Pod Flans
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 700 g water, plus extra for baking
- 1000 g fresh green peas with pods, trimmed
- plain flour, for dusting
- 150 g cream, min. 30% fat (e.g. whipping or double cream)
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 - 2 pinches ground nutmeg, to taste
- 3 medium eggs
Yoghurt and Mint Cream
- 5 g fresh mint leaves, plus extra for serving
- 1 lemon, 5 g finely grated zest and 5-10 g juice to taste
- 150 g Greek yoghurt
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1599 kJ / 382 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 526 mg
Alternatywne przepisy
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 Min
Mint Courgettes
30 Min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10min
Lentil and Chorizo Stew
4h
Slow-cooked Chorizo and Squid Stew with Butter Beans
5h 30min
Tomatoes Stuffed with Mushrooms and Nuts
1 Std. 5 Min
Sautéed Pork with Cider
55min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45 min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1 Std.
Lentil curry stew with chicken
8sa 35 dk
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min
Creamy White Beans and Leeks
20min