Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pea Pod Flans
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 700 g water, plus extra for baking
- 1000 g fresh green peas with pods, trimmed
- plain flour, for dusting
- 150 g cream, min. 30% fat (e.g. whipping or double cream)
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 - 2 pinches ground nutmeg, to taste
- 3 medium eggs
Yoghurt and Mint Cream
- 5 g fresh mint leaves, plus extra for serving
- 1 lemon, 5 g finely grated zest and 5-10 g juice to taste
- 150 g Greek yoghurt
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1599 kJ / 382 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 526 mg
Alternatywne przepisy
Tuna Pasta
30 min
Coulibiac
2 godz. 15 min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1 Std. 50 Min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50min
Berry mousse
4 Std. 50 Min
Tomato Sauce
40 min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1h
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1h 40min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Houmous
13 Std. 30 Min
Pears in Spiced Red Wine
3 Std. 20 Min