Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), lavados y escurridos
- 250 g de verduras variadas cocidas (calabaza, zanahoria, berenjena)
- 50 g de tahini
- 30 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para regar)
- 20 g de zumo de limón
- 1 diente de ajo
- ½ cucharadita de comino molido
- ½ cucharadita de sal
- perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 432.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor, jengibre y cúrcuma
45 Min
Pesto de perejil
5 min
Puré de lentejas rojas y patatas rellenas
1j
Cuscús con calabaza asada, remolacha y garbanzos con aliño de tahini
Brak ocen
Puré rústico de patata y batata con romero
45 Min
Pesto para ensaladas
5 min
Hummus de judías pintas con nachos
1 Std. 15 Min
Hummus de judías blancas con pimientos
30 min
Paté de remolacha y anacardos
10 min
Guiso de lentejas y champiñones
45 Min
Pescado al vapor con arroz negro y brócoli
55 Min
Brócoli con salsa de garbanzos
30 min