Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite
-
400
g de falda de ternera en dados de 2 cm
lub 400 g de carne de cordero deshuesada para guisar, en dados de 2 cm - 2 cucharadas de curry en polvo etíope (berbere)
- 250 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita azúcar
- 1 cucharadita colmada sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1689.3 kJ / 403.8 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 554.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goulash de ternera con patatas y manzana
1j 25 menit
Curry de lentejas con pollo
30 min
Curry de cerdo salteado
1j
Pollo tikka masala
1j 20 menit
Jambalaya (Cocción de arroz)
1j 20 menit
Ternera estofada con ñoquis
1j 30 menit
Estofado de cordero con leche de coco (Rendang) - Malasia
55 Min
Espaguetis Sichuán
50 menit
Guiso senegalés de pollo
1j
Curry cremoso de pollo (Butter chicken - India)
1j
Pollo al curry de coco con arroz de coliflor
1j
Curry de pollo ceilandés (Koththu roti) - Sri Lanka
1j 20 menit