Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite
-
400
g de falda de ternera en dados de 2 cm
lub 400 g de carne de cordero deshuesada para guisar, en dados de 2 cm - 2 cucharadas de curry en polvo etíope (berbere)
- 250 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita azúcar
- 1 cucharadita colmada sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1689.3 kJ / 403.8 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 554.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con mantequilla (Murgh makhani)
1 Std. 15 Min
Curry vietnamita de pescado
45 min
Goulash de ternera con patatas y manzana
1 Std. 25 Min
Guiso especiado de tomates con huevos (Shakshuka) - Israel
50 min.
Guiso de lentejas etíope (Misir wat)
35 Min
Curry de pollo ceilandés (Koththu roti) - Sri Lanka
1 Std. 20 Min
Menú: Boeuf bourguignon y bizcocho de limón
2 godz. 40 min
Pescado al horno al estilo griego con bulgur
1 godz. 30 min
Curry en polvo etíope (Berbere)
5 min
Pastel de carne oriental
1h
Huevos escoceses con ensalada de col
50 min.
Curry cremoso de pollo (Butter chicken - India)
1h