![Vegan Aioli Sauce Vegan Aioli Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1a8ea881-796a-4fdf-8e34-5f270294e903/Derivates/a0e6f0e3c98e92e05b53198156d6b6533e45dd02.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g raw cashew nuts, soaked in water for 5 hours min. then drained
-
160
g dairy-free milk of choice
lub water - 50 g lemon juice
- 3 garlic cloves
- 2 pinches fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 2878 kJ / 688 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 159 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 318 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Aquafaba Butter
2hod. 25min
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2sa 15 dk
Dairy-free Caramel and Vanilla Flødeboller
Brak ocen
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 godz. 30 min
Seitan
40 min
Vegan Coconut Yoghurt
12h 15min
Vegan Parmesan
15min
Vegan Pepperoni
5 godz. 10 min
Soya Milk Bread Rolls
2 godz. 20 min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2sa
Vegan Mayonnaise
15min
Vegan Spanish Omelette
40 min