Vegane Karottentorte mit Manner Original Neapolitaner Schnitten

Vegane Karottentorte mit Manner Original Neapolitaner Schnitten

4.3 40 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 Stück

Składniki

Teig
  • Mandeln
    200 g
  • Äpfel geschält und geviertelt
    150 g
  • Wasser
    100 g
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Karotten geschält, in Stücken
    300 g
  • Weizenmehl, glatt
    250 g
  • Backpulver
    1 Päckchen
  • Manner Original Neapolitaner Schnitten
    150 g
  • Rapsöl
    170 g
    170 g Sonnenblumenöl
  • Zucker
    160 g
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Salz
    1 Prise
    ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht, (siehe Tipp)
  • Apfelessig
    1 TL
Vegane Frischkäsecreme und Fertigstellung
  • Manner Original Neapolitaner Schnitten
    40 g
  • Zucker
    100 g
  • Frischkäse vegan
    750 g
  • Vanilleschote ausgekratzt, nur Mark
    ½
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht
    ½ TL
  • Beeren, gemischt, frisch
    50 g
  • Nüsse und Samen, gemischt z.B. Pistazien, Haselnüsse, Kürbiskerne
    2 - 3 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 636 kcal / 2651 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 154 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...