![Butterscotch sauce Butterscotch sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73BD84E5-606D-4A2E-BC56-058FDB154D6D/Derivates/325E53AC-03B0-4714-8A34-E365940B8BA0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 140 g brown sugar
- 150 g pouring (whipping) cream
- 1 ½ tsp natural vanilla extract
- ¼ tsp sea salt flakes, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 290.8 kJ / 69.2 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20 min
Crème caramels
7 Std. 45 Min
Chocolate pudding
6h 30min
Chocolate sauce
20 Min
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Caramel puddings
2h 40min
Caramel sauce
1h 30min
Nougat glacé with raspberry coulis
24h 25min
Salted caramel sauce
40 min
Bread and butter pudding
1h 15 min
Portuguese-style custard tarts
40 min
Chocolate ganache
20 Min