Pizza aux pommes de terre, cèpes et saucisse fraîche

Pizza aux pommes de terre, cèpes et saucisse fraîche

3.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 parts

Składniki

Pâte à pizza
  • 210 g d'eau
  • 5 g de levure fraîche
  • 1 c. à café de sucre
  • de l'huile d'olive extra vierge pour graisser et assaisonner
  • 350 g de farine à pain
  • 1 c. à café de sel
Garniture
  • 500 g d'eau
  • 250 g de pommes de terre en tranches (5 mm)
  • 1 pincée de thym déshydraté
  • 120 g de mozzarella en tranches (7-8 mm)
  • 100 g de cèpes frais en tranches
  • 120 g de saucisse crue sans peau, émiettée
  • 2 pincée de poivre noir moulu
  • 1 pincée de sel
  • 1 brin de romarin frais

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 369.3 kcal / 1545.3 kJ
Białko 16.2 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 449.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...