Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebola cortada em pedaços
- 1 pé de alecrim, só as folhas
- 2 dentes de alho
- 20 g filetes de anchova, em óleo escorridos
- 30 g azeite
- 600 g água
- 300 g grão-de-bico cozido escorrido
- ½ limão, só a raspa
-
1
c. sopa de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 250 g arroz vaporizado (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 978 kJ / 233.8 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 400.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de legumes
40min
Carbonara com couve
35min
Arroz de salsicha à moda de Hong Kong
55min
Terrine de carnes com ginja
Brak ocen
Risoto de cevadinha com nabiças e espargos
1h 10min
Arroz integral vegetariano
40min
Seitan e legumes em frasco
1h 10min
Massa com chouriço e feta
35min
Sopa de lentilhas com batata-doce e massa
35min
Arroz de cogumelos, curgete e manjericão
40min
Massa com alho e tomate
55min
Arroz cremoso vegetariano
25min