![Orange Caramel Choux Puffs Orange Caramel Choux Puffs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5ec76bb18d4542c8d5c1a3d576662226/Derivates/e0d155eb2b05fe249e1557690d9e0951a3be3ac5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Buns
- 150 g water
- 75 g unsalted butter, diced
- 1 pinch fine sea salt
-
100
g strong white bread flour
lub plain flour - 1 medium egg, beaten
Crème Pâtissière
- 150 g whole milk
- 50 g caster sugar
- 1 egg yolk, from medium egg
- 1 orange, finely grated zest only
- 25 g cornflour
- ½ tsp natural vanilla extract
- 100 g double cream
- 1 medium egg
Caramel Sauce
- 140 g light brown sugar
- 200 g double cream
- 1 tsp lemon juice
- 30 g unsalted butter, cold and as much as possible in one piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)
- 1 pinch fine sea salt
Finalisation
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 624.7 kJ / 149.3 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 37.1 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1 Std.
Potato Stacks with Parmesan and Thyme (TM6)
55 Min
Beetroot Carpaccio (TM6)
20 Min
Steamed Potato Tortilla (TM6)
45 Min
Apple Buckle Cake (TM6)
2h
Soft Fresh Cheese
15h 20min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM5)
10 min
Grenadine
45 Min
Egg White Chocolate Cake
50 Min
Lamington swiss roll
25 Std. 40 Min