Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Buns
- 150 g water
- 75 g unsalted butter, diced
- 1 pinch fine sea salt
-
100
g strong white bread flour
lub plain flour - 1 medium egg, beaten
Crème Pâtissière
- 150 g whole milk
- 50 g caster sugar
- 1 egg yolk, from medium egg
- 1 orange, finely grated zest only
- 25 g cornflour
- ½ tsp natural vanilla extract
- 100 g double cream
- 1 medium egg
Caramel Sauce
- 140 g light brown sugar
- 200 g double cream
- 1 tsp lemon juice
- 30 g unsalted butter, cold and as much as possible in one piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)
- 1 pinch fine sea salt
Finalisation
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 624.7 kJ / 149.3 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 37.1 mg
Alternatywne przepisy
Orange Chiffon Cake
1 Std. 15 Min
Biscoff Spread
10 Min
Pistachio cream
15min
Spätzle with Mushroom Cream
30min
Focaccia
3 Std.
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Savoury Cheesecake with Caramelised Onions
14 Std. 15 Min
Chocolate Babka
3 Std.
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Chocolate-filled Cinnamon Pretzel Bites
1 Std. 50 Min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Tempered chocolate
40min